Boek Klimaten

 

Klimaten, Kleinschalige stedenbouw in de binnenstadswijk

Boekontwerp Klimaten/ 96 pagina’s / A5 / Auteur: Wolbert van Dijk, Marlou Janssen, Ronald Pes Brouwer / fotografie: Annet Delfgaauw

Klimaten is een publicatie over buitenruimtes in de stadswijk Het Oude Westen, Rotterdam. Hoe kan je een stenige wijk klimaatbestendig maken wat heb je daar voor nodig. In het boek worden 5 mooie groenprojecten levendig beschreven. Iniatief door Wolbert van Dijk, stedenbouwkundige / landschapsontwerper .

Bij een publicatie hoort natuurlijk een boekpresentatie of in dit geval een minisymposium. Op de bijbehorende website is staat een uitgebreide reportage. Zie http://klimaten.nu

Boek Klimaten

Boek Klimaten

Boek Klimaten

Boek Klimaten
  Boek Klimaten

Boek Klimaten

Boek Klimaten 

Wolbert van Dijk en ik zijn een super team en we hebben aan al heel wat projecten samen gewerk. Zo ook twee projecten die ook in dit boekje worden beschreven. De bewonersiniatieven De Tussentuin en Tuin de Bajonet. De Tussentuin was een braakliggend terrein waar een aantal jaar een prachtige buurttuin met een cultureel en muzikaal programma is georganiseerd. Dat programma heette EnterTUINment.

Ontwerp huisstijl en affiches De Tussentuin ism Charlotte Aal.
Tuin de Bajonet, Oude Westen Rotterdam
Tuin de Bajonet is een Groene Oase in het drukke centrum van Rotterdam. Ontwerp huisstijl en affiches Tuin de Bajonet ism Nadia Troeman.
Borden Klimaten Oude Westen
In opdracht van Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard borden ontworpen in de stijl van het boek Klimaten. Motto is ‘Grijs er uit, Groen er in’.