WOW_03
 

WOW-spel

Ontwerp WOW-geld + communicatie. Iniatiefnemer/spelbegeleider: Jan Maas, Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam

 
Alle huishoudens in het Oude Westen krijgen drie keer per jaar een cheque met begeleidende brief. De cheques kunnen ingewisseld worden voor zg. WOW-tjes. Deze WOW-tjes ter waarde van 5, 10, 20 en 50 euro kunnen naar eigen inzicht geïnvesteerd worden in de wijk.
 
Over de vormgeving
Geld wordt veelal vormgeven met een portret van een belangrijk persoon, een gebouw of landschap. Of een figuur met symbolische waarde (zoals de Snip / de Vuurtoren). Dit geld is: Werelds (WOW > Werelds Oude Westen), heeft een duidelijke geldswaarde en is vrolijk.
 
Om het ‘wereldse’ te benadrukken en ook dat het een serie wordt waarvan je de rest ook wilt zien heb ik gezocht naar mooie gezegde uit allerlei windstreken.
 
De waarde van het geld staat in talen die het meest gesproken worden in het Oude Westen: NL, engels, frans, spaans, marrokaans, turks, chinees, pools, Sranantongo, Papiaments, portugees staan op het geld.
 
De illustratie van WOW loopt op: van 5 wow’tjes en dan steeds meer en meer. Het kleurgebruik en typografie sluit aan bij de huisstijl van Woonstad Rotterdam.
 
 
WOW_02
 
 
WOW_07
 
 
WOW_05
 
 
WOW_08
 
 
WOW_06